Naar het overzicht

Ketnet op de Digitale Duik

Ben je bezeten door de allernieuwste technologische snufjes? Zit programmeren in je vingers? Of heb je gewoon heel veel zin om de allernieuwste apps uit te testen? Zijn je ouders, je tante, je oma of je kleine broertje nog niet helemaal mee met de digitale wereld? Kom dan het weekend van 16 & 17 september allemaal samen langs in de Schorre in Boom en kom bij Ketnet een échte digitale duik nemen!

Ons Podium

4 keer per dag brengen we een actueel toneelstuk dat één van de gevaarlijkste vormen van cyberpesten bespreekbaar maakt. In #GekraaktDoorEigenNaakt maken we kennis met Casper en Josefien. Beide tieners hebben een intieme foto gedeeld met hun liefje. Casper wist niet dat achter het facebook account van zijn vriendin twee andere vrienden zaten. Josefiens vriendje kopieerde haar snapchat foto en stuurde die door naar zijn vrienden. Ze wordt zo hard gepest dat ze een andere school zoekt. Hier botst ze op Casper. Het begin van een vriendschap?
Geschikt voor de oudste Ketnetters en hun ouders.

Samen met De Gezinsbond ontdek je de valkuilen van sociale media. Wat gooi jij zelf zoal te grabbel op het web en wat beschouw je als honderd procent privé? Hoor je het donderen in Keulen bij termen als phishing en sharenting? Tijdens deze pop-up-mediaworkshop leer je goochelen met instellingen, rapporteringen en filters en ben je helemaal op de hoogte van de do's en don'ts rond privacy.

Mediawijs is ook van de partij. Alles wat digitaal is, wordt binnenstebuiten gekeerd en omgedraaid: cookies? Is dat om op te eten? En… Cyberpesten? Dat sturen we naar de middeleeuwen! Een paswoord kraken… Kan dat? Mag dat?

Nog! Nog! Nog!

Een VR-zone

  • Bouw je eigen Virtual Reality-bril (vanaf 8 jaar)
  • Test de virtuele wereld van de Ketnet-Helden! Met een VR-bril beleef je zelf de Helden-rollercoaster!

Een High-tech-zone

  • Bouw je eigen bestuurbare robot met bouwblokken
  • Maak zelf een hologram

Een Ketnet-app-zone
Test de allerleukste apps van Ketnet uit: de Ketnet app, de Karrewiet-app en de Ketnet Jr.-app

Lasershoot
Vergeet voor even de spelconsole! Voor een echte battle kan je terecht in de Ketnet Lasershoot. Een mix van durf, strategie, snelheid en een scherp oog maken het verschil tussen winnen of verliezen... Een computergame, maar dan in het écht!

Star Wars-animatie
De echte robots van Star Wars komen je persoonlijk begroeten!

Ketnet in ’t echt
Op de Digitale Duik kan je niet enkel de digitale en virtuele wereld van Ketnet ontmoeten; we zijn er natuurlijk ook in het echt! Ontmoet de Helden van Ketnet én de Ketnet wrappers. Vrijdag is Sien aanwezig, op zaterdag ontmoet je Sander en op zondag tekent Thomas present.


Naar het overzicht

Zin om de digitale duik te nemen?

Schrijf je gezin gratis in voor de Digitale Duik!

Reserveer je gratis tickets!
Naar het overzicht